Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft mijn kleur mooi?
De Spray Tan blijft ongeveer 5 tot 7 dagen zichtbaar, afhankelijk van de nazorg die je toepast.

Is de Spray Tan schadelijk voor mijn huid?
De Spray Tan merken die bij Nerissa Beauty & Wellness worden gebruikt zijn organisch en zijn niet schadelijk voor de huid.

Waarom word ik bruin van Spray Tan?
De stof in Spray Tan die je huid bruin maakt is DHA (Di Hydroxy Acetone). Dit is het hoofdbestanddeel van bijna alle zelfbruinende producten. Het is een natuurlijke stof, een koolhydraat die wordt gewonnen uit onder andere suikerbieten of suikerriet. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste huidlaag, waardoor deze bruin wordt.

Word ik niet oranje?
Oranje worden wil natuurlijk niemand. De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn hebben een veel betere kwaliteit dan de producten die vroeger werden gebruikt. De kleur van de Spray Tan kan aan ieders wensen worden aangepast. Er wordt gekeken naar jouw huidtype en wensen. Zo zal een roodharige met een lichte huid een andere kleur krijgen als iemand met donker haar en een getinte huid.

Hoe werkt de behandeling?
Met een speciaal Spray Tan apparaat wordt er tanningvloeistof verneveld over de huid. Dit duurt circa 10 minuten. Je mag altijd zelf bepalen welke kleding je aan houdt tijdens de behandeling. Voor een streeploos resultaat is het wel aan te raden alleen (donker) ondergoed te dragen tijdens de behandeling.

Krijg ik Spray Tan uit mijn kleding?
De Spray Tan is na één wasbeurt weer verwijderd uit kleding. Wel wordt aangeraden donkere lingerie en kleding te dragen wanneer je de behandeling ondergaat, om eventuele vlekken onopvallend te houden na de behandeling.

Kan ik na mijn Spray Tan in de zon?
Je kan direct na de behandeling beter niet in de zon gaan. Je huid is door de Spray Tan niet beschermd tegen UV-straling en het wordt afgeraden om direct na het tannen zonnebrandcrème te gebruiken. 8 uur na de behandeling kun je je wel weer insmeren en mag je de zon weer in.

Kan ik na de Spray Tan douchen?
De Spray Tan moet minimaal 8 uur inwerken. Douchen binnen deze tijd wordt afgeraden, omdat het nadelige gevolgen heeft voor de teint. Kan ik zwemmen en naar de sauna? Zwemmen en naar de sauna gaan kan ervoor zorgen dat de teint sneller vervaagt. Vooral water waar chloor in zit is niet geschikt voor Spray Tan.

Waarom word ik bruiner van Spray Tan dan van andere zelfbruiners?
De concentratie DHA (werkzame stof) in zelfbruinende producten ligt lager dan de concentratie DHA in vloeistoffen die voor Spray Tan worden gebruikt. In zelfbruiners uit de drogist zit zo’n 3 tot 5 procent DHA en bij Spray Tan liggen de percentages tussen de 8 en 15 %.

Is Spray Tan voor iedereen geschikt?
Het is belangrijk dat je huid gezond is op het moment dat je Spray Tan neemt. Zo wordt Spray Tan afgeraden voor mensen met psoriasis of eczeem. Ook kan antibiotica, zware anticonceptie of hormonale medicatie de tanning doen wijzigen van kleur of kan de kleur minder goed door de huid worden opgenomen. Dit geldt tevens voor perioden waarin je hormonaal schommelt, zoals tijdens de menstruatie, overgang of tijdens zwangerschap. In deze perioden is het mogelijk dat de huid de Spray Tan minder goed kan opnemen.

Ik ga trouwen, hoeveel dagen van tevoren kan ik het beste Spray Tan nemen?
Het is het beste om drie dagen van tevoren een afspraak te maken. Na drie dagen is je teint op haar mooist en loop je geen risico op vlekken op je jurk. Ook is het aan te raden om al eerder een keer Spray Tan te nemen, zodat je weet hoe het staat en je eventueel kunt besluiten de teint iets donkerder of lichter te nemen op de bruiloft.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de salon.

*Tekst gebruikt met toestemming van Spray-Tan Nederland B.V.