Veelgestelde vragen

Hoeveel wimperextensions worden er geplaatst?
Er worden zo’n 60 a 100 wimpers per oog geplaatst, afhankelijk je eigen hoeveelheid wimpers.

Kan ik gewoon make-up blijven gebruiken?
Dat kan, maar het wordt wel geadviseerd om make-up en remover te gebruiken op waterbasis. Producten op oliebasis zorgen er namelijk voor dat de lijm oplost. Het gebruik van mascara is in veel gevallen niet meer nodig door de wimperextensions. Maar mocht je toch graag mascara willen gebruiken, dan is bij de salon mascara op waterbasis te verkrijgen.

Zijn er dingen die ik niet kan doen met wimperextensions?
Je kunt in principe alles doen; zwemmen, naar de sauna, sporten. Wel wordt aangeraden om dan een coating te gebruiken, zodat de extensions langer mooi blijven. Deze werkt twee dagen lang en moet je dus eens in de twee dagen aanbrengen. Dit werkt ongeveer hetzelfde als het aanbrengen van mascara.

Zijn de wimperextensions schadelijk voor mijn eigen wimpers?
Nee. De wimperextensions vallen uit wanneer de eigen wimper uitvalt. Dit duurt maximaal twee maanden. De wimpers zijn daarnaast zo licht dat je ze niet voelt zitten en de eigen wimpers dus ook niet breken.

Hoe lang blijven de wimperextensions zitten?
De wimperextensions vallen uit wanneer de eigen wimpers uitvallen. Dit duurt gemiddeld twee maanden, afhankelijk van de levensduur van de natuurlijke wimpers. Eigen wimpers vallen gemiddeld na twee maanden uit en dan maakt het lichaam een nieuwe wimper aan. Hoe snel één wimperextension uitvalt hangt dus af van de wimper waarop het deze geplaatst. Meestal is het na 3 weken wel nodig om een opvulbehandeling te doen.

Hoe houd ik mijn wimperextensions het mooist?
Het wordt aangeraden om eens in de 2 tot 4 weken een opvulbehandeling te laten doen. Dit duurt gemiddeld 45 minuten, afhankelijk van hoeveel wimpers er al uit zijn gevallen. Na de eerste behandeling krijg je tips mee hoe je je wimpers moet verzorgen. Ook is er een coating te koop waarmee je de levensduur van de wimpers nog meer verlengt. Deze coating geeft tevens de wimpers een nog luxere uitstraling.

Hoe kan ik de wimperextensions verwijderen?
Wanneer je de wimperextensions volledig wil verwijderen is het verstandig dit bij de salon te laten doen. Voor slechts € 15,- worden de wimperextensions voorzichtig verwijderd met een speciale gel. Zelf aan de wimperextensions trekken om deze te verwijderen kan beschadigingen aan de eigen wimpers veroorzaken. Dit wordt dus afgeraden. Het verwijderen van een oude set wimperextensions is gratis, wanneer je direct weer een nieuwe set laat plaatsen.

Kan ik ook wimperextensions nemen als ik een bril of contactlenzen draag?
Dat kan, bij een bril is het verstandig om niet te lange wimpers te nemen om te voorkomen dat deze tegen de bril aankomen. Contactlenzen zijn geen probleem, alhoewel het prettig is als je ze tijdens de behandeling even uit doet, omdat je vrij lang je ogen gesloten moet houden.

Heb je nog meer vragen over wimperextensions die niet in het lijstje staan? Neem gerust contact op met Nerissa Beauty & Wellness via 06 – 136 03 013 of mail jouw vraag naar info@nerissa-beauty.nl.